Onze website maakt gebruik van cookies Accepteer Lees ons privacybeleid
background

Royal Smilde Natura | Gemakkelijk, gezond en groen frituren

Een digitaal planningssysteem van waaruit alle logistieke processen ook digitaal geleid worden.


"Het digitale planningssysteem en wat daaruit voortgekomen is heeft een besparing op onze overhead opgeleverd, waardoor we minder mensen nodig hebben. En verder is het een belangrijke stap geweest in het meegaan met de tijd.”
Sander Dijkstra

Een overzichtelijk planningssysteem met een digitale verbetering van de logistieke processen

Royal Smilde Natura uit Heerenveen levert frituurolie aan duizenden horecabedrijven. Daarbij werken ze volgens een uniek concept, want via een haal- en brengservice wordt de gebruikte olie weer meegenomen. De klant ontvangt daar een vergoeding voor en de gebruikte olie wordt vervolgens verwerkt tot duurzame biobrandstof.

Omdat daar nogal wat bij komt kijken, vroeg Smilde Natura ons om een overzichtelijk planningssysteem te maken en alle logistieke processen digitaal te verbeteren.

De mensen van Smilde Natura houden van korte lijntjes en doorpakken. Daar kunnen wij ons bij Creative Work heel goed in vinden, omdat dat ook onze werkwijze is.

image

Probleemstelling

De planning werd volledig op papier gedaan. Maar door de groei van het bedrijf, waardoor er steeds meer vrachtwagens langs de weg kwamen, werd deze manier van plannen veel te bewerkelijk en tijdrovend.

Daarnaast is een digitaal systeem veel flexibeler dan een papieren systeem en kan er nu bijvoorbeeld tijdens de rit een extra afleveradres toegevoegd worden. Voorheen kon dat niet, omdat de chauffeur dan uiteraard geen papieren bij zich had met de benodigde gegevens.


“De samenwerking is erg fijn! We hebben altijd een goede communicatie met korte lijntjes. En de medewerkers van Creative Work vormen een vrolijk en enthousiast team.”
Sander Dijkstra
image

Onze oplossing

We hebben voor Smilde Natura een planningssysteem gebouwd waarbij hun klanten gekoppeld zijn aan het boekhoudsysteem Exact Online. Er kunnen eenmalige orders ingevoerd worden, maar ook vaste leveringen die om de zoveel weken herhaald worden.

Er is een app aan het systeem gekoppeld, waardoor de chauffeurs over de juiste planning beschikken. Verder noteren ze er de kilometerstanden in en zetten de klanten hun handtekening erin. Na een levering wordt de pakbon vervolgens automatisch digitaal verstuurd.

Ook alle administratieve handelingen zoals facturatie, bijhouden voorraad en de inkoop van oud frituurvet wordt grotendeels automatisch verwerkt. We werken hierin met een controle slag. Hiermee behouden we het overzicht naar maken we het werk een stuk efficiënter.

Omdat het zo goed bleek te werken, zijn naast de chauffeurs ook de vertegenwoordigers en de magazijnmedewerkers met hun functionaliteiten aan de app gekoppeld, waardoor het een centrale app geworden is waarmee alle afdelingen elkaar kunnen versterken. Het is nu een compleet ERP-pakket.

We zijn begonnen met de planning en nu verzorgen we zo’n tachtig procent van alle automatisering in het bedrijf. Er is bijna dagelijks contact en we hebben in het geheel ook een duidelijk adviserende rol.

Sander Dijkstra van RoyalSmilde Royal Smilde Natura over Creative Work

Smilde Natura over Creative Work

“De werkwijze van Creative Work is super en de lijntje zijn kort. Het zijn fijne enthousiaste mensen die altijd in oplossingen denken. Een probleem wordt dezelfde dag nog opgelost en ze doen meer dan alleen uitvoerend werken, want ze denken mee en geven regelmatig adviezen. Creative Work is een uitermate geschikte partner voor de automatisering in je bedrijf en wat ze leveren ziet er mooi uit en werkt goed.”

Sander Dijkstra

Is jouw bedrijf, net als Royal Smilde Natura, toe aan een overzichtelijk planningssysteem?

Maak een afspraak en leer ons beter kennen... Lach!

Contact opnemen