Onze website maakt gebruik van cookies Accepteer Lees ons privacybeleid
background

PILAT&PILAT | Tijdloos duurzaam

Een frisse webshop, genaamd PILAT&PILAT SHOP met de pure en duurzame uitstraling van Pilat&Pilat.


"De webshop is sterk verbeterd en de orderafhandeling verloopt nu veel vloeiender."
Alice Postma

Webshop voor Pilat&Pilat

PILAT&PILAT uit Twijzel ontwerpt en fabriceert banken, stoelen, tafels, kasten en bijbehorende accessoires. Kenmerkend voor de stijl van het bedrijf is dat de producten warm, persoonlijk, ingetogen en tijdloos zijn.

Vanuit een eerdere samenwerking zijn we gevraagd om mee te denken in de realisatie van een nieuwe webshop. De verkoop verliep tot dan toe via de website van het bedrijf, maar in verband met de daar aanwezige catalogusfunctie voor de nationale en internationale verkooppunten werd dat steeds minder overzichtelijk, wat met de invoering van de nieuwe webshop opgelost is.

PILAT&PILAT is een familiebedrijf waar alles om mensen draait. Dat vertaalt zich in de zogenaamde Famyljecollectie waarin alle modellen middels een voornaam vernoemd zijn naar een familielid. Dat menselijke aspect past heel goed bij de manier van werken van Creative Work.

image

Probleemstelling

De webshop was geïntegreerd met de website, waardoor er een onoverzichtelijke situatie was ontstaan doordat de twee verschillende functionaliteiten teveel in elkaar overliepen. Daarnaast waren de mogelijkheden beperkt en konden het orderbeheer en het verzendproces van de producten wel een sterke update gebruiken.


"De mensen van Creative Work luisteren goed en hebben een nuchtere en toegankelijke houding. Er is geen sprake van een onpersoonlijk wachtrijsysteem, maar je hebt direct persoonlijk contact."
Alice Postma
image

Onze oplossing

Na het afwegen van de wensen is de platformkeuze in goed overleg gevallen op WordPress in combinatie met WooCommerce; een open source e-commerce plug-in. De mensen van PILAT&PILAT hadden al duidelijke ideeën over het design, wat we uiteraard in de site verwerkt hebben.

Belangrijkste verbeterpunten zijn een koppeling van de verzendlabels met Post NL, een terugkoppeling van Track & Trace, een voorraadkoppeling en een orderkoppeling met Plan-de-CAMpagne; een ERP-oplossing die alle gegevens met betrekking tot offertes, bestellingen, voorraad, planning, inkoop, capaciteit, productie en facturering hergroepeert.

Dit alles kan heel eenvoudig door de mensen van PILAT&PILAT beheerd worden.

Image PILAT&PILAT over Creative Work

Pilat&Pilat over Creative Work

“We wilden onze webshop een nieuwe impuls geven en hadden hier wel duidelijke ideeën over, maar voor de realisatie Creative Work ingeschakeld. Vanaf het begin was er een heldere en prettige communicatie en al snel konden we overgaan tot productie. Wij zorgden zelf voor de visuele invulling en Creative Work heeft ons perfect ondersteund op technisch gebied.”

Alice Postma

Is jouw bedrijf, net als PILAT&PILAT, toe aan een nieuwe webshop?

Maak een afspraak en leer ons beter kennen... Lach!

Contact opnemen